22 Nisan 2016 Cuma

Şeker Pare


Malzemeler: Margarinin 4'te 3'ü oda ısısında, 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 tane yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin, 1 su bardağı fındık, un.

Şurubu İçin: 3.5 su bardağı şeker, 3.5 su bardağı su, 1-2 damla limon suyu.

Yapılışı: Şeker ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz. 7 dakika kaynadıktan sonra limon suyu ekleyip 2 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Margarin, yumurta, şeker, yoğurt hepsini bir kaba koyup karıştırıyoruz. Üzerine kabartma tozu, vanilini ekleyip aldığı kadar un ekliyoruz. Yoğuruyoruz. Hamur yumuşak bir kıvam alacak. Yağladığımız tepsiye ceviz büyüklüğünde hamurdan alarak yuvarlayıp içine fındık koyuyoruz. Tüm malzemeyi aynı şekilde yapıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika civarında pişiriyoruz. Pişirdiğimiz tatlıya soğutmuş olduğumuz şerbeti hemen boca ediyoruz. 2-3 dakika üzerini kapatıyoruz.Sonra açıp soğumaya bırakıyoruz. Servise hazır isteğe göre hindistan cevizi vs. süslenebilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder