16 Şubat 2016 Salı

Patates Dolması

Malzemeler: 6-8 adet yumurta büyüklüğünde patates, 250 gram kıyma, 1 adet kuru soğan, 1 adet domates, 2 adet köy biberi, 1 tutam maydonoz.



Yapılışı: Patatesleri soyuyoruz. İçini oyuyoruz. Patatesleri yıkıyoruz. Yıkadığımız patatesleri kızgın yağda kızartıyoruz. Patatesleri kızarmaya bırakıyoruz ve içimizi hazırlıyoruz. Tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı koyuyoruz ısıtıyoruz. Önce soğanımızı küpküp doğruyoruz. Yağın içine koyuyoruz. Kıymamızı ekleyip biraz pişiriyoruz sonra biberimizi ekliyoruz. Domatesimizi ekliyoruz biraz daha pişiriyoruz. Maydonozumuzu ekleyip 1 tatlı kaşığı karabiber koyuyoruz. Tuz ekliyoruz İçimizi hazırladık.
Dikdörtgen borcama kızarttığımız patatesleri diziyoruz patateslerin içine malzememizi koyuyoruz.
Üzerine 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı salça ile sos yapıp patateslerin üzerine döküyoruz fırına sürüyoruz. 20-25 dakika içerisinde yemeğimiz pişiyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder