Yapılışı: Derin bir kaba unumuzu koyuyoruz. 3.5 su bardağı ılık su unun üstüne ekliyoruz. Yoğurdumuzu koyuyoruz. Tuzumuzu da ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz. Bu arada patateslerimizi yıkayıp tencereye koyuyoruz su ekleyip haşlamaya bırakıyoruz. Püf noktası gözlemeye yoğurt katmamızın maksadı hamurumuzu daha güzel açmak için koyuyoruz. Bir süre hamurumuzu dinlendiriyoruz.(15 dakika civarı) Bu arada peynirimizi çatalla ezerek içerisine isteğe göre maydanoz, pul biberde katabiliriz. Haşlanmış patateslerimizi soyuyoruz bir tavada iki yemek kaşığı yağı, bir adet kurusoğan ile patateslerimizi püre halinde kavuruyoruz. Hamurumuzu bezeler haline getirip açmaya başlıyoruz. Açtığımız bezeyi yağlıyoruz.(Sıvı yağ ile) Üzerine peynir veya patatesimizi seriyoruz ortasıa. Hamurun kenarlarını katlıyoruz kare haline getiriyoruz büyük bir tavada kısık ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz. Piştikten sonra havlu kağıt üzerine alıyoruz. Afiyet olsun.
16 Şubat 2016 Salı
Peynirli ve Patatesli Gözleme
Malzemeler: 5 su bardağı un, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuz, 250 gram peynir, 4 adet patates, maydanoz. (8-10 adet gözleme yapabiliriz bu malzemelerle.)
Yapılışı: Derin bir kaba unumuzu koyuyoruz. 3.5 su bardağı ılık su unun üstüne ekliyoruz. Yoğurdumuzu koyuyoruz. Tuzumuzu da ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz. Bu arada patateslerimizi yıkayıp tencereye koyuyoruz su ekleyip haşlamaya bırakıyoruz. Püf noktası gözlemeye yoğurt katmamızın maksadı hamurumuzu daha güzel açmak için koyuyoruz. Bir süre hamurumuzu dinlendiriyoruz.(15 dakika civarı) Bu arada peynirimizi çatalla ezerek içerisine isteğe göre maydanoz, pul biberde katabiliriz. Haşlanmış patateslerimizi soyuyoruz bir tavada iki yemek kaşığı yağı, bir adet kurusoğan ile patateslerimizi püre halinde kavuruyoruz. Hamurumuzu bezeler haline getirip açmaya başlıyoruz. Açtığımız bezeyi yağlıyoruz.(Sıvı yağ ile) Üzerine peynir veya patatesimizi seriyoruz ortasıa. Hamurun kenarlarını katlıyoruz kare haline getiriyoruz büyük bir tavada kısık ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz. Piştikten sonra havlu kağıt üzerine alıyoruz. Afiyet olsun.
Yapılışı: Derin bir kaba unumuzu koyuyoruz. 3.5 su bardağı ılık su unun üstüne ekliyoruz. Yoğurdumuzu koyuyoruz. Tuzumuzu da ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz. Bu arada patateslerimizi yıkayıp tencereye koyuyoruz su ekleyip haşlamaya bırakıyoruz. Püf noktası gözlemeye yoğurt katmamızın maksadı hamurumuzu daha güzel açmak için koyuyoruz. Bir süre hamurumuzu dinlendiriyoruz.(15 dakika civarı) Bu arada peynirimizi çatalla ezerek içerisine isteğe göre maydanoz, pul biberde katabiliriz. Haşlanmış patateslerimizi soyuyoruz bir tavada iki yemek kaşığı yağı, bir adet kurusoğan ile patateslerimizi püre halinde kavuruyoruz. Hamurumuzu bezeler haline getirip açmaya başlıyoruz. Açtığımız bezeyi yağlıyoruz.(Sıvı yağ ile) Üzerine peynir veya patatesimizi seriyoruz ortasıa. Hamurun kenarlarını katlıyoruz kare haline getiriyoruz büyük bir tavada kısık ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz. Piştikten sonra havlu kağıt üzerine alıyoruz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder