Yapılışı: Elmaları soyup rendenin ince tarafı ile rendeliyoruz. Tencereye koyuyoruz. Şekeri ekleyip pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Krem şantiyi çırpıyoruz. Sera streçi dikdörtgen bir şekilde tezgaha seriyoruz. Elmamızı üzerine genişliği dört parmak uzunluğu size kalmış üzerine döküyoruz. Düzeltiyoruz. Tam orta kısmına krem şantiyi poşetin içine koyup sıkıyoruz. Eşit miktarda oluyor. Sera streçin iki ucunu birleştirerek rulo yapıyoruz. 2 saat buzlukta bekletiyoruz. 2 saat sonra buzluktan çıkartıyoruz. İki parmak aralıklarla keserek servis tabağına diziyoruz. Mükemmel bir tat. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder