9 Nisan 2016 Cumartesi

Patatesli Pofuduk Poğaça


Malzemeler: 2 su bardağı ılık süt, 1.5 yemek kaşığı şeker, 2.5 tatlı kaşığı tuz, 3 yumurta(2 tanesinin sarısı üzerine), 1 su bardağı sıvı yağ, 1 adet yaş maya, aldığı kadar un.

İç malzeme: 3 adet patates, 1 adet kuru soğan, tuz, karabiber.

Yapılışı: Patatesleri yıkayıp haşlamak için ocağa koyuyoruz. Sütü ılıtıp içine mayayı koyup eritiyoruz. Şeker, sıvı yağ, yumurta, tuz ilave ederek karıştırıyoruz. Unu da yavaş yavaş ilave edip hamuru yoğuruyoruz. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacak. Mayalanmaya bırakıyoruz. Haşladığımız patatesleri soyuyoruz. 1 tava da kuru soğanı ince ince doğrayıp kavuruyoruz. Üzerine patatesleri ezerek koyuyoruz. Tuz ve karabiber ilave ederek isteğe göre pul biber de olabilir kavuruyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Mayalanmış olan hamuru yumurta büyüklüğünde alıyoruz. Elimizle açıyoruz. Bizden taraf olan kenarına patates koyuyoruz. Üzerine katlıyoruz. Tüm malzemeyi bu şekilde yapıp tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz. Susam, çörek otu gibi malzemeyle süslenebilir. Yarım saat tepsi de dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz. 20-25 dakika civarında pişmiş olacaktır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder