24 Nisan 2016 Pazar

Elmalı Tart


Malzemeler: Hamuru için; 1 su bardağı pudra şekeri, yarım çay bardağı yoğurt, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 paket margarin oda ısısında, 1 paket kabartma tozu, un.

Üzeri için; 6 tane elma, 1 tatlı kaşığı tarçın, yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz, yarım su bardağı şeker, 1-2 yemek kaşığı su.

Yapılışı: Margarin, yoğurt, sıvı yağ, pudra şekerini bir kaba koyuyoruz, hepsini karıştırıyoruz. Üzerine kabartma tozunu ekleyerek tekrar karıştırıyoruz. Kabartma tozunun harekete geçtiğini görene kadar. Yavaş yavaş un ekleyerek yoğuruyoruz. Biraz katı bir hamur olacak. Elmaları rendeleyip pişiriyoruz. Şekeri ve suyu ekleyip rengi değişene kadar pişiyor. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra tarçın ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız hamuru pişireceğimiz tepsiyi yağlayıp 4'te üçünü tepsiye koyup yayıyoruz. Üzerine elmaları eşit miktarda döküyoruz. Kalan hamurumuzu da üzerine şekil yapıyoruz. Önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz. Hamur pembeleşince çıkartıyoruz. İsteğe göre pudra şekeri dökülebilir. Servise hazır. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder