1 Mart 2016 Salı

Tuzlu Pasta


Malzemeler: 1 çay bardağı sirke, 1 adet margarin(oda ısısı), yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yumurta, 1 çay kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı tuz, un, susam, çörek otu.



Yapılışı: Derin bir kaba 1 adet margarinimizi üzerine sirke sıvı yağ ve yumurtanın beyazını koyarak biraz yoğuruyoruz. Bu malzemeye karbonatı ekleyip yavaş yavaş un katıyoruz ve tuz ekleyip, yoğurmaya başlıyoruz. Kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacak. Önceden yağladığımız tepsiye hamurumuzdan alıp saç örgüsü şekli vererek tepsiye diziyoruz. Tüm malzemeyi bu şekilde yapıyoruz. Üzerine yumurtanın sarısını sürüp isteğe göre susam çörek otu katılabilir. Isıtılmış fırına tepsimizi sürüyoruz kısık ayarda pişiriyoruz. Nefis bir tat. Mutlaka deneyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder