1 Mart 2016 Salı

Peynirli Hurma Tatlısı


Malzemeler: 1 su bardağı beyaz peynir, 1 su bardağı irmik, yarım margarin(oda ısısında), 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı karbonat, 9 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı yoğurt.
Şerbeti için: 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, limon.



Yapılışı: Önce şerbetimizi hazırlıyoruz. Su ve şekeri tencereye dolduruyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. 8 dakika kaynadıktan sonra 2 damla limon suyu sıkıyoruz. 2 dakika daha kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Hamur için derin bir kaba margarini yumurtayı peyniri ekliyoruz. Biraz yoğuruyoruz. İrmiği de ekliyoruz. Karbonatı koyuyoruz. Unumuzu ekliyoruz. Hamuru yoğuruyoruz. Yağladığımız tepsiye hurma büyüklüğünde hamurumuzdan alıyoruz. Yuvarlıyoruz dikdörtgen yapıyoruz. Tepsiye diziyoruz. Tüm malzemeyi bu şekilde yapıyoruz. Bıçak ile Hamurların üzerine çizik atıyoruz. Yoğurdu çay kaşığının ucu ile karbonat katıp iyice karıştırıyoruz. Fırça ile hamurların üzerine sürüyoruz. Önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz. Yarım saate kadar pişecek. Piştikten sonra hamur sıcak şerbetimiz soğuk olacak. Şerbeti döküyoruz. 5 dakika tepsinin üzerini kapatıyoruz. Soğuk olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Not: Yumurta sarısı da sürülebilir. Ben tercih etmiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder