1 Mart 2016 Salı

Rulo Tatlısı


Malzemeler: 1 paket sana yağ(oda ısısında), 6 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 çay bardağı su, aldığı kadar un.
Kreması için: 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şeker.



Yapılışı: Derin bir kaba margarinimizi, toz şekeri, yoğurdu katıyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Hepsini bir yoğuruyoruz. Üzerine 1 çay bardağı suyu da ekliyoruz. Kabartma tozumuzu üzerine serpiştirip bütün malzemeyi tekrardan karıştırıyoruz. Üzerine yavaş yavaş unumuzu ekliyoruz. Tekrardan yoğuruyoruz. Kıvamı kurabiye hamuru kıvamında olacak. Aldığı kadar un ekliycez. Hamurumuzu dinlenmeye bırakıyoruz. Kreması için küçük bir tencereye süt kakao nişasta şekeri ekleyip puding kıvamına gelene kadar ocakta pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Hamurumuzdan 2 beze çıkıyor önce birisini açıyoruz. İçerisine soğuttuğumuz çikolatayı sürüyoruz. Hamuru yuvarlıyoruz. 2'şer parmak aralıklarla kesiyoruz. Yağladığımız tepsimize diziyoruz. Diğer hamuruda aynı şekilde yapıyoruz. Fırında 30-40 dakika civarında pişmiş olacaktır. Afiyet olsun.
Not: Üzerine isteğe göre pudra şekeri dökülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder