28 Şubat 2016 Pazar

Fırında Sebzeli Tavuk



Malzemeler: 1 tabak tavuk göğsü, 2 adet patates, 2 adet domates, 2 diş sarımsak, 4 adet köy biberi, tuz, karabiber, pul biber, kekik, yarım çay bardağı sıvı yağ.



Yapılışı: Eti güzelce temizleyip yıkayıp ince ince doğruyoruz. Yıkayıp süzgeçte bekletiyoruz. Patatesimizi soyup yıkayıp doğruyoruz.(Uzun uzun) Domatesimizin kabuklarını soyup yuvarlak yuvarlak kesiyoruz. Köy biberini yıkayıp 4e bölüyoruz. Sarımsaklarımızı soyup ince ince doğruyoruz. Derin bir kaba eti üzerine baharatlarımızın hepsinden 1er tatlı kaşığı koyuyoruz. Üstüne sıvı yağı da ekleyip harmanlıyoruz. Tepsiye boşaltıyoruz. Patates domates biber ile süslüyoruz. Önceden ısıtılmış fırında kısık ayarda 45-50 dakika civarında pişiriyoruz. Nefis bir lezzet. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder