2 Mart 2016 Çarşamba
Mercimek Köftesi
Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek, 2 su bardağı ince köftelik bulgur, 1 adet kuru soğan, 1 tutam maydonoz, 1 adet kıvırcık, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tane limon, pul biber, tuz, yarım su bardağı sıvı yağ.
Yapılışı: Büyük bir tencereye kırmızı mercimekleri yıkayıp üzerini su kaplayacak şekilde su koyup kaynamaya bırakıyoruz. Suyunu çektikten sonra üzerine bulguru ekliyoruz. 1 su bardağı ılık su üzerine ilave ediyoruz. 1 taşım kaynatıp altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Diğer taraftan 1 tavaya sıvı yağı koyup soğanlarımızı ince ince doğrayıp pembeleşinceye kadar karıştırarak pişiriyoruz. Üzerine biber ve domates salçamızı ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Sosumuz hazır. Derin bir kaba mercimekleri boşaltıp üzerine maydonozu ince ince doğrayıp ekliyoruz. Sosumuzu koyuyoruz. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı pul biberi koyup güzelce karıştırıp yoğuruyoruz. Kıvırcığı yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra servis tabağı üzerine diziyoruz. Köftemizi ceviz büyüklüğünde alarak oval bir şekilde yuvarlıyoruz. Bu şekilde tüm malzemeyi yapıyoruz. Limonları doğrayarak etrafına diziyoruz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder