2 Mart 2016 Çarşamba

İrmik Tatlısı


















Malzemeler: 1 litre süt, 2 su bardağı irmik, 2 su bardağı şeker, 1 paket kakaolu bisküvi, tarçın, ceviz.



Yapılışı: Tencereye sütü boşaltıyoruz. Üzerine irmik ve şekeri koyuyoruz. Kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra 3-4 dakika daha kaynıyor. Daha sonra kare borcama tatlının bir kısmını boşaltıyoruz. Üzerine kakaolu bisküviyi diziyoruz. Kalan malzemeyi tekrar döküyoruz. Düzeltiyoruz soğumaya bırakıyoruz. 3-4 saat sonra bir tepsiye ters çeviriyoruz. Üzerine isteğe göre hindistan cevizi tarçın ile süslenebilir. Afiyet olsun. Nefis bir tat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder