Malzemeler: 300 gram kıyma, 3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı salça, 3 yemek kaşığı ekmek içi(kurutulmuş), 1 yemek kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber(baharatları isteğinize göre katabilirsiniz), 1 tane kuru soğan, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 adet patates, tuz.
Yapılışı: Kıymayı bir tepsiye koyuyoruz. Tepsinin içine yayıyoruz. Üzerine sarımsakları ezip kıymanın üzerine koyuyoruz. Kuru soğanı rendeleyip suyunu sıkıyoruz. Kıymaya katıyoruz. Posasını atıyoruz. Salça, sıvı yağ, pul biber ve karabiberi serpiştiriyoruz. Kıymayı iyice yoğurmaya başlıyoruz. 5 dakika yoğuruyoruz. Yoğurulan kıymaya 2 yemek kaşığı su ilave edip ekmek içini de katıyoruz. Tekrar yoğuruyoruz. 5 dakika yoğuruyoruz. Köfte hazır. Patatesleri yıkayıp soyup elma dilimi şeklinde doğruyoruz. Kızartmaya başlıyoruz. Köfteyi de yuvarlak yuvarlak yaparak kızartıyoruz. Servis tabağına patatesi köfteyi alıyoruz. Güzel bir şekilde süsleme yapıyoruz. Aysberg, kuru soğan, domates, maydonoz gibi. Afiyet olsun. Bu tarifi başka yerde bulamazsınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder