10 Mart 2016 Perşembe
Gelin Bohçası
Malzemeler: 2 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı un, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı kakao, yarım çay bardağı şeker, 1 paket krem şanti, yarım su bardağı krem şanti için süt, hindistan cevizi, 1 çay kaşığı kabartma tozu.
Yapılışı: Krem şantiyi çırpıp dolaba koyuyoruz. Hamuru için yumurta, şeker, sıvı yağ ve sütü karıştırıp çırpıyoruz. Üzerine kakao, kabartma tozu ve unu da ekliyoruz tekrardan çırpıyoruz kek kıvamında olacak. Hamuru yanmaz tava da(tavayı yağlamayacağız) kısık ateşte hamurdan 1 yemek kaşığı koyarak 1 tarafı göz göz olana kadar pişirdikten sonra poşetin üzerine koyuyoruz. Tüm malzemeyi bu şekilde pişiriyoruz. Soğuttuğumuz hamurların içine bir tarafına krem şantiyi koyup katlıyoruz. Açık olan ucunu hindistan cevizine batırıyoruz. Servis tabağına diziyoruz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder