10 Mart 2016 Perşembe

Etimek Tatlısı




Malzemeler: 1 paket etimek, 1 litre süt, 2 türk kahve fincanı, un, 2 türk kahve fincanı şeker, 1 paket vanilin, margarinin dörtte biri, 1 yemek kaşığı damla çikolata, 1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt(krem şanti için).

Karamel için: 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı su.



Yapılışı: Bir borcama etimekleri kırıyoruz parmak büyüklüğünde. Karamel hazırlamak için tencereye şekeri koyuyoruz. Normal ateşte şekeri sürekli karıştırarak eritiyoruz. Rengi karamel rengini alıyor. Üzerine yavaş yavaş suyu ekliyoruz suyu eklerken tencerenin kapağını kapatıp biraz daha su döküp tekrar kapatıyoruz. Üzerinde bir tabaka olacak o tabaka eriyene kadar tekrar karıştırıyoruz. 3-4 dakika da kapatıyoruz. Etimeklerin üzerine döküyoruz. Hemen kremasını hazırlamaya başlıyoruz. Un, şeker, vanilini ekleyip yavaş yavaş üzerine sütü de ilave ederek çırpıyoruz. Ocağa koyuyoruz. Kremayı kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra margarini ekleyip altını kapatıyoruz. Karıştırarak etimeklerin üzerine döküyoruz soğumaya bırakıyoruz. Krem şantimizi çırpıp hazırlıyoruz. Etimekler soğuyunca üzerine sürüyoruz. Dolapta bekletiyoruz. Servis ederken süslemek için çikolata sosu, damla çikolata kullanılabilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder