4 Mart 2016 Cuma

Kuru Yufkalı Börek


Malzemeler: 6 adet kuru yufka, 250 gram beyaz peynir, 1 tutam maydonoz, 1 adet yumurta, 1 su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ, susam, pul biber.



Yapılışı: Kuru yufkaları ılık su ile ıslatıyoruz. Biraz bekletiyoruz. Peyniri küp küp doğrayıp maydonozu ekliyoruz. Pul biber ile harmanlıyoruz bekletiyoruz. Süt, yağ, yumurtayı çukur bir kaba koyup çırpıyoruz. 1 tane yufkayı yağladığımız tepsiye seriyoruz. Üzerine süt yağ ve yumurtadan yaptığımız karışımı yemek kaşığı ile her yerine eşit bir şekilde yayıyoruz. 3 adet yufkayı bu şekilde teker teker yapıyoruz. Araya peynirleri koyuyoruz. Tekrar 3 adet yufkayı teker teker diziyoruz. Üzerine karışımdan yine sürüyoruz ve susam döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz. Yarım saate kadar pişecektir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder