28 Mart 2016 Pazartesi
Köstebek Pasta
Malzemeler: 2 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 2 paket kabartma tozu, 1 paket kakao, un.
Üzeri için: 1 kutu krem şanti, 2 su bardağı süt.
Şerbeti için: 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı su.
Yapılışı: Önce şerbeti hazırlayıp 7-8 dakika kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Hamur için yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpıyoruz. Süt ve sıvı yağı ekliyoruz. Tekrar çırpıyoruz. Un ve kabartma tozunu ekliyoruz, kakaoyu da ekleyip kek kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Hazırladığımız hamuru yağladığımız tepsiye döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz. 15 dakika da pişmiş olacaktır. Krem şantiyi hazırlıyoruz. Kekimizi su bardağı ile kesiyoruz. Altını yüzü olarak diziyoruz. Üzerine şerbetten ikişer yemek kaşığı döküyoruz. Krem şantiyi keklerin üzerine puf gibi yerleştiriyoruz. Kekimizin kalan parçalarını rondodan geçirip krem şantilerin üzerlerine döküyoruz. Servise hazır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder