28 Mart 2016 Pazartesi
Patlıcanlı Börek
Malzemeler: 4 adet yufka, 4 adet patlıcan, 1 tane kuru soğan, 4 tane köy biberi, tuz, pul biber, karabiber, sıvı yağ, 1 yemek kaşığı yoğurt, karbonat, susam.
Yapılışı: Patlıcan, kuru soğan, köy biberini küp küp doğruyoruz. Kısık ateşte kendi buharı ile pişiriyoruz. Yağ koymuyoruz. Pişirdiğimiz malzemeye tuz, pul biber, karabiber ekliyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. 1 yufkayı altıya bölüyoruz üçgenler halinde. Üçgen yufkadan bir tanesini yağlıyoruz. Diğerini üzerine seriyoruz. Onu da hafif yağlıyoruz. Hazırladığımız patlıcanlı içi kaşık ile içine koyuyoruz. Sağ ve sol uçlarına katlayıp yuvarlıyoruz. Gül şeklinde sarıyoruz. Yağladığımız tepsiye diziyoruz. Tüm malzemeyi aynı şekilde yapıyoruz. Üzerine yoğurt ve çay kaşığının ucu ile karbonatı karıştırıp üzerine sürüyoruz. Susam ile süslüyoruz. Fırına koyuyoruz. Yarım saatte pişmiş olacaktır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder