8 Mart 2016 Salı
Fincan Tatlısı
Malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağ, 2.5 fincan şeker, 2 fincan un, 1 litre süt, 1 paket vanilin.
Yapılışı: Tencereye sütü koyuyoruz. Üzerine un ve şekeri karıştırıp muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Koyulaşınca vanilin ve tereyağını ekleyip bir kez daha karıştırıp altını kapatıyoruz. 8-10 dakika civarında soğuduktan sonra kahve fincanlarını ıslatıyoruz. Suyunu döküyoruz. Muhallebimizi eşit miktarda içlerine koyuyoruz. Kolay çıkması için fincan şeklinde farklı kalıplarada koyulabilir. Fincanlarda 1 gün beklerse daha iyi çıkar ama 4-5 saatte yeterli gelir. Fincanları servis tabağına ters çevirerek etraflarını oynatarak çıkartıyoruz. Hindistan cevizine bulayıp tabağa diziyoruz. Üzerine süslemek için krem şanti, çikolata sosu da olabilir. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder