8 Mart 2016 Salı

Elmalı Pasta


Malzemeler: 3-4 tane elma, 1 su bardağı şeker, 1 çay kaşığı tarçın, 1 yemek kaşığı pudra şekeri.
Hamuru için: 1.5 çay bardağı pudra şekeri, 1 çay bardağı yoğurt, 1 margarin(yumuşak olacak), 1 paket kabartma tozu, aldığı kadar un.

Yapılışı: Elmaları soyuyoruz. Tencereye koyuyoruz. Şekeri ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Margarin, yoğurt, pudra şekerini bir kaba koyuyoruz. Pudra şekerinin üzerine kabartma tozunu döküyoruz. Hepsini iyice karıştırıyoruz. Margarini elimizle iyice yumuşatıyoruz. Azar azar un ekleyerek yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edeceğiz. Hamuru yumurta büyüklüğünde bezeler yaparak oklava ile açıyoruz. Üçgen üçgen keserek geniş olan kısmına soğuttuğumuz elmaları tarçını ekleyip hamurun içine bir yemek kaşığı koyarak yuvarlıyoruz. Önceden yağladığımız tepsiye diziyoruz. Kurabiye ayarında pişiriyoruz. Piştikten sonra servis tabağına alarak küçük süzgeçten üzerine pudra şekeri eliyoruz. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder