15 Mart 2016 Salı

Bayatlamayan Patatesli Poğaça


Malzemeler: 2 su bardağı ılık süt, 2 adet yumurtanın akı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı şeker, 1 adet yaş maya, 1 tatlı kaşığı tuz, un.

İç harcı için: 3 tane patates, 1 küçük soğan.



Yapılışı: Patatesleri yıkayıp tencerede haşlıyoruz. Hamuru yapmaya başlıyoruz. Derin bir kaba süt, maya, şekeri katıp iyice karıştırıyoruz. Daha sonra yumurtanın akını, sıvı yağı, tuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. 5.5 su bardağı un ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz. Mayalanmaya bırakıyoruz. 1 saat sonra mayalanmış hamuru 20 bezeye bölüp patates ve soğanı kavurup tuz, pul biber ekleyip hazırlıyoruz. Bezeyi oval bir şekilde açıyoruz. Tam ortasına bezenin yarısını geçmeyecek şekilde çizik atıyoruz attığımız çiziğin sağına ve soluna ikişer çizik daha atıyoruz. Bezenin dış bölümüne çizikler geçmiyor içte kalıyor. Çizik atmadığımız yarıma patatesi koyuyoruz. Üzerine katlıyoruz. Yuvarlak bir şekil veriyoruz. Tüm malzemeyi bu şekilde yapıyoruz. Önceden yağladığımız tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurtanın sarısını sürüyoruz. Önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz. 25-30 dakika civarında pişecektir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder