Yapılışı: Derin bir kaba su ve mayayı koyup karıştırıyoruz. Tuzu ekleyip un katarak hamuru yoğuruyoruz kulak memesi yumuşaklığında olacak 1 saate yakın hamuru mayalandırdıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezeler alarak simit yapmak için yuvarlayarak hamuru uzun bir şekil yapıp uçlarını birleştirip simit şekli veriyoruz. Üzerine yumurtanın sarısı susam ekleyerek tepsiye diziyoruz. Poğaça için yumurta büyüklüğünde hamur alarak yuvarlayıp biraz içini çukurlaştırarak malzemeyi koyup üzerine yumurtanın sarısını sürerek susam, çörek otu ekleyerek tepsiye diziyoruz. 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış fırında yarım saat civarında pişiriyoruz. Servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder