Malzemeler: 3 su bardağı un, 2 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı margarin(250 gram), 100 gram fındık(robotta çekilmiş), 3 çorba kaşığı hindistan cevizi.
Şurup için: 3 su bardağı su, 1-2 damla limon suyu.
Yapılışı: Önce şerbetimizi şekeri ve suyu tencereye koyup 8 dakika kaynattıktan sonra 2 damla limon suyumuzu sıkıp. 2-3 dakika daha kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Derin bir kaba yumurtayı kırıyoruz çırpıcı ile çırpıyoruz. Margarini kabartma tozu, vanilin, unu da ekleyip yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurumuza robotta çekilmiş fındıklarımızı ekliyoruz tekrar yoğuruyoruz. Hamurlarımızı parmak şeklinde alıyoruz. Oval bir şekilde yuvarlayarak tepsiye diziyoruz. Üzerine çatal ile süs veriyoruz. Bu şekilde tüm hamurumuzu bitiriyoruz. Önceden ısıttığımız fırınımıza sürüyoruz. 15-20 dakika civarında pişecek. Hamurlarımız pembeleşince fırından çıkartıyoruz. Tezgah üzerinde sıcak hamurumuza şurubumuzu yavaş yavaş ilave ediyoruz üzerini tepsiyle kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra servis için tabağa alıp üzerini hindistan cevizi ile süslüyoruz. Mükemmel bir tat. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder