17 Şubat 2016 Çarşamba

Revani

Malzemeler: 2 su bardağı irmik, 1 su bardağı yoğurt, 2 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, su bardağının 3/4ü dolu olacak şekilde sıvı yağ, 1 paket vanilin, 1 tatlı kaşığı karbonat, un.

Şerbeti İçin: 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 3-4 damla limon suyu.



Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi tencerede hazırlıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 8-10 dakika civarında kaynatıyoruz. Limon suyumuzu ekliyoruz. 1 dakika daha kaynamayınca bırakıyoruz. Şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz. Revaninin şerbeti mutlaka soğuk olmalı.
Derin bir kaba yumurta ve şekeri ekliyoruz. Bunları 1 kaç dakika çırpıyoruz üzerine yoğurt ve yağımızı ekliyoruz biraz daha çırpıyoruz. İrmiğimizi ekliyoruz. Vanilin ve karbonatımızı ekliyoruz. 2-3 dakika çırpıyoruz. 1.5 su bardağı kadar un katıyoruz çırpıyoruz. Tepsimizi yağlıyoruz. Hamurumuzu tepsiye döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz. 20-25 dakika civarında pişiyor. Pişen revanimizin üzerine hazırladığımız şerbetimizi yavaş yavaş yedirerek döküyoruz. Müthiş bir tatlı oluyor. Afiyet olsun. (İsteğe bağlı olarak üzerine ceviz, antepfıstığı, hindistan cevizi ile servis edilebilir.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder