18 Şubat 2016 Perşembe

Nohutlu Pilav

Malzemeler: 1 su bardağı nohut, 2 su bardağı pirinç, sıvı yağ, tuz.



Yapılışı: Akşamdan nohutu derin bir kaba ıslatıyoruz. Sabah nohutu haşlıyoruz ve kabuklarını soyuyoruz. Pirincimizi yıkıyoruz. Pilav tavasına 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağ ısıtıyoruz. Üzerine pirincimizi ekliyoruz. İyice kavuruyoruz. 4 su bardağı su katıp üzerine nohutları serpiştiriyoruz. 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek pişmeye bırakıyoruz. Mükemmel bir pilav oluyor. Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder