18 Şubat 2016 Perşembe

Karnı Yarık

Malzemeler: 4 adet patlıcan, 100 gram kıyma, 2 adet köy biberi, 1 adet domates, 1 adet kuru soğan, 1 tutam maydonoz, sıvı yağ.



Yapılışı: Patlıcanlarımızı soyuyoruz tuzlu suda biraz bekletiyoruz. Derin bir kaba sıvı yağı koyuyoruz. Patlıcanlarımızı sudan çıkartıp havlu kağıtla kurulayıp kızarmaya bırakıyoruz. Aynı zamanda tavada içimizi hazırlıyoruz. 2 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtıp içine soğanımızı küp küp doğruyoruz. Üzerine kıymamızı ekleyip 6-7 dakika kavuruyoruz. Aynı zamanda patlıcanlarımızı da ara ara çeviriyoruz kızartıyoruz. Köy biberlerimizi doğrayıp içimizin üzerlerine ilave ediyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra domatesimizi ekliyoruz. Maydonozumuzu doğrayıp onuda ekliyoruz. Pişmeye bırakıyoruz. 5 dakika sonra baharatımızı katıyoruz. 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı salçamızı ekleyip son bir kaç dakika daha piştikten sonra altını kapatıyoruz. Kızarttığımız patlıcanlarımızı çatalla sıkıştırarak yağını çıkartıyoruz. Borcama diziyoruz üzerlerini bıçakla çizik atarak açıyoruz. İçimizi yerleştiriyoruz. Üzerine domates, biber koyarak süslüyoruz. Bu arada 2 diş sarımsağı doğrayarak tepsinin içine atabiliriz çok güzel tat veriyor.(İsteğe bağlı.)
Yarım yemek kaşığı salça 2 su bardağı suyla sos yapıp tepsiye döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz. Ocaktada pişirebiliriz.(İsteğe bağlı.) 10-15 dakika civarında pişmiş olacaktır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder