Malzemeler: 4 adet patates, 5 adet yufka, 1 adet kuru soğan, tuz, sıvı yağ, pul biber, yoğurt, salça.
Yapılışı: Patateslerimizi yıkıyoruz. Haşlamaya bırakıyoruz. 30 dakika da haşlanmış olur. Haşladığımız patateslerimizi soyuyoruz. Çatal yardımı ile eziyoruz. Kuru soğanımızı ince ince doğruyoruz. Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip soğanlarımızı kavurmaya başlıyoruz. Pembeleşinceye kadar karıştırıyoruz. Üzerine 1 tatlı kaşığı salça ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Hazırladığımız patatesimizi tavamıza ekliyoruz. Patatesleri de kavurmaya başlıyoruz. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. 5 dakika kavuruyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Yufkalarımızı ortadan ikiye bölüyoruz. Tepsimizi yağlıyoruz. Böldüğümüz yufkamızı sıvı yağ ile yağlıyoruz. Yuvarlak olan kısmını ve uç kısımlarını ikişer parmak içe doğru katlıyoruz. Patateslerimizi katladığımız yufkanın üzerine seriyoruz. Yufkayı yuvarlıyoruz. Tepsiye diziyoruz. Malzememizin hepsini aynı şekilde yapıyoruz. Tepsiye dizerek bitiriyoruz. 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığının ucu ile karbonat katıyoruz. İyice karıştırıyoruz. Tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerini sıvı yağ ile yağlayıp üzerine yoğurdumuzu sürüyoruz. İsteğe göre susam, çörek otu üzerine serpiştirebilirsiniz. Hamurlarımızı 4 parmak aralıklarla kesiyoruz. Önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz. 25-30 dakika da pişecektir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder