24 Şubat 2016 Çarşamba
Evde Hamburger Tarifi
Malzemeler: 400 gram kıyma, 2 diş sarımsak, yarım su bardağı ekmek içi, 2 yemek kaşığı köfte harcı, karabiber, pul biber, tuz, salça, aysberg, domates, salatalık turşusu, ketçap, mayonez, hamburger ekmeği.
Yapılışı: Derin bir kaba kıymamızı koyuyoruz. Sarımsaklarımızı soyup eziyoruz. Kıymaya katıyoruz. Ekmek içimizi ekliyoruz. 2 yemek kaşığı köfte harcımızı ekliyoruz. 1 tatlı kaşığı domates salçasını da ekliyoruz. Hepsini bir yoğuruyoruz. Baharatlarımızı katıyoruz. 2 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz katıyoruz köftemizi yoğurmaya devam ediyoruz. Yarım su bardağı su ekleyip tekrar yoğuruyoruz. Güzel bir kıvam alacaktır. Aysberglerimizi doğrayıp yıkıyoruz. Süzgeçte bekletiyoruz. Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyup yuvarlak şekilde doğruyoruz. Köftemizi yumurta büyüklüğünde alarak yuvarlak hale getiriyoruz. Tüm köftemizi aynı şekilde yapıyoruz. Kızartma tavasına yağ ekleyerek köftelerimizi önce kısık ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz. Sonra ocağımızı biraz daha açabiliriz. Önemli olan köftelerin güzel pişmesi. Pişirdiğimiz köfteleri biraz soğutup hamburger ekmeğinin içine koyuyoruz. Üzerine ketçap, mayonez sıkıyoruz. Üzerine isteğe bağlı turşu, aysberg, domates ile süslüyoruz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder