25 Şubat 2016 Perşembe
Çizgili Pasta
Malzemeler: 1 paket eti burçak bisküvi, 1 paket eti kakaolu bisküvi, 3 yemek kaşığı buğday nişastası, 3.5 su bardağı süt, 1 paket kakao, 1 paket vanilin, 1 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı hindistan cevizi.
Yapılışı: 1 tencereye nişasta, kakao, şekeri koyuyoruz. Üzerine sütümüzü yavaş yavaş malzemeyi karıştırarak ekliyoruz. Ocağa koyuyoruz. Yavaş yavaş karıştırmaya başlıyoruz. Kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynama başladığı zaman içine 1 paket vanilin ekliyoruz. Biraz daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Bisküvilerimizi açıyoruz. Düz bir tepsiye bir bisküvinin üzerine çikolata sürüyoruz. Bir burçak bir kakaolu bisküviye çikolatayı sürerek dik dik diziyoruz. Tüm malzememizi bu şekilde bitiriyoruz. Kalan çikolatamızı üzerine sürüyoruz. Sıpatula yardımı ile üzerine hindistan cevizimizi döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Servis ederken pastayı yan yan keserek servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder