25 Şubat 2016 Perşembe

Elmalı Rulo Pasta


Malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, yarım paket kabartma tozu, 2 su bardağı un, 5 adet elma, 1 su bardağı şeker, yarım su bardağı ceviz, 1 tatlı kaşığı tarçın.



Yapılışı: Elmalarımızı soyup rendeleyip tavaya koyuyoruz. 1 su bardağı şekeri ekliyoruz. Kısık ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz. Elmalarımız rengini tarçın rengi şeklinde alacaktır. Ocağı kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan elmalarımızın içine ceviz ve tarçınımızı ekleyerek karıştırıyoruz. Daha sonra hamurumuzu hazırlamaya başlıyoruz. Derin bir kaba yumurtaları ve şekeri ekleyip beyazlayıncaya kadar çırpıyoruz. Üzerine yarım paket kabartma tozunu ekleyerek unumuzu yavaş yavaş koyuyoruz. Aynı zamanda çırpıcı ile çırpmaya devam ediyoruz. Hamurumuz kıvam aldığı zaman tepsimize yağlı kağıt koyarak hamuru döküyoruz. Fırına sürüyoruz. Pembeleşinceye kadar pişiyor sonra alıyoruz. Kekimizi yağlı kağıdın üzerine tepsiyi ters çeviriyoruz tepside ki yağlı kağıdımızı da alıyoruz. Hamurumuzu rulo yaparak yağlı kağıdın üzerine ıslak bir bez koyarak kırılmasını engelliyoruz. Daha sonra kekimizi açıyoruz. İçine elmamızın bir miktarını sürüyoruz.  Kekimizi dikkatli bir şekilde rulo yapıyoruz. Üzerine kalan elmamızı sürüyoruz. İsteğe göre hindistan cevizi dökülebilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder