22 Şubat 2016 Pazartesi

Ispanaklı Börek


Malzemeler: 1 Kilo ıspanak, 1 adet kuru soğan, 4 tane yufka, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı domates salçası, tuz, pul biber.

Yapılışı: Ispanaklarımızı doğrayıp yıkıyoruz. Bol su da yıkıyoruz. Tencerede haşlıyoruz. Daha sonra tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup soğanlarımızı küp küp doğrayıp tavada pembeleşinceye kadar karıştırıyoruz. Üzerine salçayı katıyoruz. Ispanaklarımızı da koyuyoruz kavuruyoruz. Pul biber 1 çay kaşığı 1 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz ,Biraz daha kavrulduktan sonra soğumaya bırakıyoruz, Ispanaklar soğuyunca yufkamızın 1 tanasini yağlıyoruz  2 kiye bölüyoruz, yuvarlak olan kısmını 1kat katlayıp hazırladığımız malzememizden koyuyoruz. Yufkamızı 2 parmak genişliğinde katlıyoruz. Tepsimize diziyoruz. Tüm malzemeyi aynı şekilde yapıp tepsiye diziyoruz. Böreğimizi kesiyoruz. Üzerine 1 yemek kaşığı yoğurt çay kaşıgının ucu ile karkonat katıp karıştırıyoruz. Karışımı böreklerin üzerine sürüp isteğe göre susam kökülebilir. Önceden ısıtılmış fırına tepsimizi koyuyoruz. 30-40  dakika civarında pişmiş olacaktır. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder