22 Şubat 2016 Pazartesi
Fırında Patates Püreli Köfte
Malzemeler: Yarım kilo kıyma, 3 diş sarımsak, yarım su bardağı ekmek içi, 1 yemek kaşığı köfte harcı, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 2 adet domates, isot, karabiber, pulbiber, tuz, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 2 adet patates, kaşar.
Yapılışı: Patateslerimizi yıkıyoruz. Tencereye koyup üzerine su ekleyip haşlamaya bırakıyoruz. Köftemizi yapmaya başlıyoruz. Derin bir kaba kıymamızı koyuyoruz. Sarımsaklarımızın kabuklarını soyup eziyoruz. Kıymanın üzerine ekliyoruz. Sıvı yağı ve ekmek içimizi de ekliyoruz. Biraz yoğuruyoruz. Tekrar kalan malzemelerimizi eklemeye başlıyoruz. 2 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pulbiber, 1 tatlı kaşığı isot, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı salçamızı, köfte harcımızıda ilave ediyoruz. Köftemizi iyice yoğuruyoruz. Güzel bir kıvama gelene kadar. Borcama hazırladığımız köftemizi yumurta büyüklüğünde alıp içini oyarak tepsiye diziyoruz. Haşladığımız patateslerimizi soyup püre haline getiriyoruz. Köftelerimizin içine birer yemek kaşığı dolduruyoruz. Domateslerimizi rendeliyoruz. Tepsiye köftelerin aralarına aralıklarla domatesleri serpiştiriyoruz. Fırına sürüyoruz. 15 dakika sonra köftelerimizin üzerine küp küp kaşar koyarak tekrardan fırına sürüyoruz. Kaşarlar kızarmaya başladığında pişmiş demektir. Mükemmel bir lezzet. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder