26 Şubat 2016 Cuma

Fırında Tavuk Kanat


Malzemeler: 1 tabak tavuk kanat, yarım çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, 1 adet kuru soğan, tuz, pul biber, kekik.



Yapılışı: Tavuklarımızı iyice yıkıyoruz. Üzerine süt, yağ, soğanı rendeliyoruz içine katıyoruz. Sarımsaklarımızı ince ince doğrayıp tavuğumuza ekliyoruz. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kekik koyuyoruz. İyice harmanlıyoruz. Tepsimize diziyoruz. Fırınımıza sürüyoruz. Yarım saatte pişecektir. Yavaş pişirmeniz önerilir. Nefis bir tat. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder