Malzemeler: 250 gram makarna, 1 yemek kaşığı salça, 100 gram kaşar peyniri, pul biber, tuz.
Yapılışı: Makarnaları haşlıyoruz. Haşladığımız makarnayı süzgeçten süzüp borcam tepsiye döküyoruz. Tavada yarım çay bardağı sıvı yağın içerisine 1 yemek kaşığı salçayı koyuyoruz. Güzel bir sos yapıyoruz. İsteğe göre bu sosu domates, biber, kuru soğan ile de deneyebilirsiniz. Ben salçalı soslu tercih ettim. Makarnamızın aralarına kaşarımızdan ince ince dilimleyip katıyoruz. Üzerine sosumuzu ekliyoruz. Kaşar ile tepsinin üzerini kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz. 15 dakika da pişecektir. Afiyet olsun.
Not: Yumurta sevmeyenler için güzel bir tarif mutlaka deneyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder