27 Şubat 2016 Cumartesi
Elmalı Turta
Malzemeler: 6 adet elma, 1 su bardağı toz şeker, yarım margarin(oda sıcaklığında olacak), 1 adet yumurta, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 paket kabartma tozu, yarım su bardağı buğday nişastası.
Yapılışı: Elmaları soyup rendeleyip tencerede ocağa koyuyoruz. Üzerine 1 su bardağı şeker ekleyerek pişirmeye başlıyoruz. Suyunu çekene kadar pişecek. Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Hamurumuzu yapmaya başlıyoruz. Derin bir kaba margarin nişasta pudra şekerini koyarak. Yumurtayı kırıyoruz. Hepsini karıştırıyoruz. Yoğurmaya başlıyoruz. 2-2.5 su bardağı un üzerine kabartma tozu ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamurumuzu kurabiye hamuru kıvamına getiriyoruz. 4te 1ini alarak kalan 4te 3ünü tepsiye yayıyoruz. Üzerine soğuttuğumuz elmamızı koyuyoruz. Ayırdığımız hamurumuzu açarak şekil vererek elmaların üzerine diziyoruz. Önceden ısıttığımız fırına sürüyoruz. 20-25 dakika civarında pişecektir. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder