21 Şubat 2016 Pazar

Fırında Tavuk Göğsü

Malzemeler: 1 tabak tavuk göğsü, 2 adet patates, 1 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, pul biber, karabiber, isot, kekik, tuz.



Yapılışı: Tavuk göğsümüzü yıkıyoruz. Temizleyip küp küp ama ince doğruyoruz. Doğradığımız tavuğumuzu yıkıyoruz suyunu süzdürüp derin bir kaba koyuyoruz. Malzemelerimizi teker teker ekliyoruz. Önce yoğurdumuzu koyuyoruz. Yağımızı boşaltıyoruz. Baharatlarımızı birer tatlı kaşığı koyuyoruz. Bir tatlı kaşığı da tuz koyuyoruz hepsini karıştırıyoruz. Fırın tepsisine boşaltıyoruz. Patateslerimizi elme diliminde doğrayıp tavukların arasına yerleştiriyoruz. Sarımsaklarımızı soyuyoruz. 4-5e bölüyoruz tepsimize serpiştiriyoruz. Tepsimizi bir poşete geçirip buzdolabında 1 saat bekletiyoruz. 1 saat sonra eğer tepsi borcam ise çıkartıp biraz ılımasını bekliyoruz. Normal tepsi ise önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz. 25-30 dakika civarında pişmiş olacaktır. Mükemmel bir lezzet. Mutlaka deneyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder