9 Nisan 2016 Cumartesi
Un Helvası
Malzemeler: 100 gram margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, yarım çay bardağı kırılmış ceviz, 2 su bardağı un.
Şerbeti için: 2 su bardağı şeker, 2.5 su bardağı su, 2 paket vanilin.
Yapılışı: Margarini eritiyoruz. Üzerine sıvı yağı ekliyoruz. Unu da ilave ederek sürekli karıştırıyoruz. Diğer taraftan su ve şekeri bir tencereye koyuyoruz. Üzerinden buhar çıkana ve şeker eriyene kadar ocakta ısıtıyoruz. Altını kapatıyoruz. Üzerine 2 paket vanilini ekliyoruz. Unu sürekli kavurmaya devam ediyoruz. Unun rengi değişmeye başladığında cevizi ilave ediyoruz. Sürekli karıştırıyoruz. 7-8 dakika sonra şekerli suyu ilave ederek kaşık yada çırpıcı ile karıştırıyoruz. Sürekli karıştırıyoruz. Kıvamını alana kadar aldıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra kaşık ile şekil vererek servis ediyoruz. Biz çilekle süsledik. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder