15 Nisan 2016 Cuma

Şebitli Patlıcanlı Börek


Malzemeler: 4 tane şebit, 1 su bardağı sıvı yağ, 4 tane patlıcan, 1 tane kuru soğan, 4 tane köy biberi, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, yoğurt ve karbonat.

Yapılışı: Şebitin 1 tanesini açıyoruz, yağlıyoruz üzerine diğerini koyuyoruz. Önce dörde sonra sekize bölüyoruz. Patlıcan, biber, soğan hepsini küp küp doğrayıp iki üç yemek kaşığı yağ ekleyip pişiriyoruz. Üzerine tuz ve biberi de koyuyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan harcımızı kestiğimiz şebitin üst kısmını da hafif yağlayıp geniş olan kısmına bir kepçe harçtan koyup iki kenarını katlayıp kalın bir şekilde katlıyoruz. Yağladığımız tepsiye diziyoruz. Tüm malzemeyi aynı şekilde yapıyoruz. Yoğurdun içine bir çay kaşığının ucu ile karbonat koyuyoruz. 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz. Köpük köpük olana kadar fırça ile sürüyoruz. Böreklerin üzerine Önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz. 10-15 dakika da pişecektir. Mükemmel bir tat. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder