Malzemeler: 350 gram tel kadayıf, 3 yemek kaşığı tereyağ, 5 yemek kaşığı toz şeker, 1.5 su bardağı dövülmüş ceviz, 1 yumurtanın sarısı.
Muhallebisi için: 1 litre süt, 4 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilin, 1 paket sıvı krema.
Yapılışı: Tereyağı eritip kadayıfı içine koyuyoruz. Kızarana kadar karıştırıyoruz. Kızardıkça küçük küçük tel tel kırılacak şekeri ve cevizi ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Kızardıktan sonra kapatıyoruz. Muhallebisini yapıyoruz. Süt, un, yumurtanın sarısı, nişasta, vanilin, şeker ekleyip ocağa koyup karıştırıyoruz. Sıvı kremayı da ekliyoruz. Pişiriyoruz. Piştikten sonra 3-5 dakika çırpıyoruz. Kavurduğumuz kadayıfı bir kat altına seriyoruz. Üzerine muhallebiyi döküyoruz kalan kadayıfı üzerine seriyoruz. Dinlenmesi için dolaba bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder