Malzemeler: 2 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı çekilmiş ceviz, 1 su bardağı ince rendelenmiş havuç, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin, aldığı kadar un.
Yapılışı: Derin bir kaba şeker ve yumurtayı koyuyoruz. Beyazlayıncaya kadar çırpıyoruz. Üzerine sıvı yağ, yoğurt ekleyip tekrar çırpıyoruz. Üzerine tüm malzemeyi ekliyoruz. Biraz daha çırpıyoruz. Yavaş yavaş un ekleyerek karıştırıyoruz. Kek kıvamında olacak. Yağladığımız kalıba hamuru döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz. 30-40 dakika civarında pişmiş olacaktır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder