6 Nisan 2016 Çarşamba
Haşhaşlı Poğaça
Malzemeler: 1.5 su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı süt, 2 su bardağı su, 2 yumurta(1 yumurtanın sarısı
üzerine), 2 tatlı kaşığı tuz, 4 yemek kaşığı şeker, 1 paket maya, haşhaş, un.
Yapılışı: Süt, su ve mayayı derin bir kaba koyuyoruz. Mayayı içinde çözdürüyoruz. Üzerine sıvı yağ 1 yumurta ve diğerinin beyazı, şeker, tuzu da ekleyip hamuru yoğuruyoruz. Poğaça hamuru kıvamında olacak. Mayalanmaya bırakıyoruz. 1 saat sonra mayalanan hamuru yumurta büyüklüğünde alarak elimizle genişletiyoruz. Genişlettiğimiz alana kaşık ile haşhaş sürüyoruz. Sonra yuvarlayarak şekil veriyoruz. Tüm malzemeyi aynı şekilde yapıp yağlanmış olan tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurtanın sarısını sürüyoruz. Susam, çörek otu gibi malzemelerle süsleyebiliriz. Önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz. Yarım saate kadar pişmiş olacaktır. Afiyet olsun.
Not: Önceden yapıp buzluğa koyup daha sonra çıkartılıp ısıtılırsa daha güzel oluyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder