17 Nisan 2016 Pazar

Çörek Otlu Kurabiye


Malzemeler: 250 gram margarin(oda ısısında), 1 adet yumurta(beyazı içine sarısı üzerine), yarım su bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 2 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 3 yemek kaşığı çörek otu, 5 su bardağı un.



Yapılışı: Margarin, sıvı yağ, yumurtanın beyazı, şeker, tuz hepsini bir kaba koyup karıştırıyoruz. Üzerine kabartma tozunu serpiştiriyoruz. Unu da ekleyip hamuru yoğuruyoruz. Çörek otunu da ekleyip tekrar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru iki bezeye ayırıyoruz. Bezenin birisini yuvarlak bir şekilde uzunlamasına elimizle açıyoruz. Açtığımız hamuru üst tarafını elimizle bastırarak düzlüyoruz. Hamuru çarpraz çarpraz keserek yağlanmış tepsiye diziyoruz. Tüm malzemeyi aynı şekilde yapıyoruz. Üzerine yumurtanın sarısını sürüyoruz. Önceden ısıtılmış fırına koyuyoruz. Kurabiyeler pembeleşince alıyoruz. Soğuyunca servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder