5 Mart 2016 Cumartesi

Yoğurtlu Kıymalı Makarna


Malzemeler: 250 gram fiyonk makarna, 100 gram kıyma, 1 tutam maydonoz, 1 adet küçük boy kuru soğan, 1 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 su bardağı yoğurt, sıvı yağ, tuz, maydonoz.

Yapılışı: Makarnaları haşlıyoruz. Küçük bir tencereye soğanları ince ince doğrayıp tencereye koyuyoruz. 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz. Kısık ateşte soğanları kavurmaya başlıyoruz. Biraz kavrulduktan sonra kıymayı ekliyoruz. Karıştırarak kavurmaya başlıyoruz. Kıyma kavrulduktan sonra maydonozu ve salçayı da katıyoruz. Üzerine pul biberi ve tuzu ekliyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra kapatıyoruz. Diğer taraftan sarımsakları soyup eziyoruz. Yoğurdu derin bir kaba koyuyoruz sarımsakları ekleyip karıştırıyoruz. Makarnayı servis tabağına koyuyoruz. Yoğurdu eşit miktarda üzerine döküyoruz. Kıymayı da yoğurdun üzerine döküyoruz. Servise hazır. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder