5 Mart 2016 Cumartesi

Tel Şehriye Çorbası


Malzemeler: 1 adet domates, 1 tutam maydonoz, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 su bardağı şehriye, limon, tuz, pul biber, salça.

Yapılışı: Tencereyi ocağa koyup yağı ekliyoruz. Üzerine domatesi rendeleyip kavuruyoruz. 1 yemek kaşığı salçayı da ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Maydonozları ince ince doğrayıp bekletiyoruz. Şehriyemizi ekleyip kısık ateşte 5 dakika karıştırıyoruz. Güzel bir lezzet oluyor. Üzerine maydonozu tuzu ve pul biberi ekleyip üzerine suda ilave ediyoruz. Pişmeye bırakıyoruz. 6-7 taşım kaynadıktan sonra kapatıyoruz. Üzerine de kapağını yerleştirip dinlenmeye bırakıyoruz. Servis tabağına alıyoruz. Yanına limon konulabilir. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder