14 Mart 2016 Pazartesi

Kıbrıs Tatlısı


Malzemeler: 1 su bardağı hindistan cevizi, 1 su bardağı çekilmiş ceviz, 1 su bardağı galeta unu, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı şeker, 3 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu.

Kreması için: 1 litre süt, 1 su bardağı nişasta, yarım su bardağı şeker, 1 paket vanilin, 1 paket krem şanti.

Şerbeti için: 1.5 su bardağı şeker, 2 su bardağı su, 1 paket vanilin. 

Yapılışı: Öncelikle şerbeti hazırlayalım. 1 tencereye şeker ve suyu döküp kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra 10-15 dakika civarı kaynatıp altını kapatıyoruz. Altını kapatıp vanilini ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Keki için derin bir kaba şeker ve yumurtayı ekleyip beyazlayıncaya kadar çırpıyoruz. Üzerine hindistan cevizi, ceviz, galeta unu, sıvı yağı da ekleyip kabartma tozunu da katıp tekrar kıvam alana kadar çırpıyoruz. Önceden yağladığımız tepsiye döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz. Kek ayarında pişecek 25-30 dakika civarında pişecektir. Fırından çıkarttığımız kekin üzerine soğuttuğumuz şerbeti eşit miktarda döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Kremayı hazırlamaya başlıyoruz. Bir tencereye süt, nişasta, şeker, vanilini ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Pişirdiğimiz muhallebinin üzerine krem şantiyi ekleyip 5-6 dakika mikser ile çırpıyoruz. Şerbetli kekin üzerine muhallebiyi döküyoruz. Üzerine bolca hindistan cevizi serpiştiriyoruz. Buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz. Servise hazır. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder