4 Mart 2016 Cuma

Havuç Topları


Malzemeler: 4-5 adet havuç, 1 su bardağı şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, yarım su bardağı çekilmiş ceviz, hindistan cevizi, 1 paket petibör bisküvi, kürdan.



Yapılışı: Havuçları yıkıyoruz. Rendenin ince kısmıyla rendeliyoruz. Tencereye koyup ocağa koyuyoruz. 1 su bardağı su ekliyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. 1 taşım kaynadıktan sonra şekeri de ekliyoruz. Havuçlar yumuşayıncaya kadar suyunu çekene kadar kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Tabağa petibör bisküvileri eziyoruz. Havuçlarımızın içine ceviz bisküvi ekliyoruz. Tarçınıda ekliyoruz. Hepsini harmanlıyoruz. Hindistan cevizini bir tabağa döküyoruz. Havuçlarımızı cevizden biraz küçük alarak yuvarlayıp hindistan cevizine buluyoruz. Servis tabağına diziyoruz. Üzerine kürdan takarak servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder