20 Mart 2016 Pazar

Elmalı Kurabiye


Malzemeler: 1 su bardağı pudra şekeri, 1 paket margarin oda ısısında, 1 çay bardağı yoğurt, 1 paket kabartma tozu, aldığı kadar un.

Elma sosu için: 5 adet elma, 1 su bardağı toz şeker, 1 çay kaşığı tarçın, yarım su bardağı, çekilmiş ceviz.



Yapılışı: Elmaları soyup rendeliyoruz. Tencereye koyuyoruz. Şekeri de ekliyoruz kaynamaya bırakıyoruz. Suyunu çektikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Tarçın ve cevizi ekleyip bekletiyoruz. Hamuru için, derin bir kaba margarin pudra şekeri yoğurdu koyup karıştırıyoruz. Kabartma tozunu da ekleyip yavaş yavaş un ekleyerek yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edeceğiz. Yoğurduğumuz hamuru ceviz büyüklüğünde alarak yuvarlak bir şekilde açıyoruz. Bizden yana olan kısmına elmayı koyup diğer tarafları küçük küçük aralıklarla kesiyoruz. Elmasız olan kısmı elmalı olan kısmın üzerine kapatıyoruz. Önceden ısıttığımız fırına koyuyoruz. Kurabiyeler pembeleşince çıkartıyoruz. Üzerine pudra şekeri serpiştiriyoruz. Soğuyunca servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder