Malzemeler: 1 litre süt, 10 yemek kaşığı toz şeker, 10 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 paket vanilin, 1 yemek kaşığı damla çikolata.
Çilek sosu için: 1 kase çilek, 3 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı nişasta.
Yapılışı: Tencereye süt, toz şeker, irmik, hindistan cevizini karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıyoruz. Vanilini ilave ediyoruz. Mikser ile 5 dakika çırpıyoruz. Tart kalıbını tereyağıyla yağlıyoruz. Muhallebiyi içine döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Çilek sosu için çilekleri yıkayıp rondodan geçiriyoruz. Şeker ve nişasta ile koyulaşana dek pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Dinlendirmiş olduğumuz tatlıyı düz bir servis tabağına ters çeviriyoruz çıkartıyoruz. Çukur olan bölümüne çilek sosunu döküyoruz. Damla çikolata ile süslüyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder