4 Nisan 2016 Pazartesi

Dondurmalı İrmik Helvası


Malzemeler: 1.5 su bardağı irmik, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı tereyağ, yarım çay bardağı dolmalık fıstık, sade ve kakaolu dondurma.

Şerbeti için: 2 su bardağı su, 2 su bardağı şeker.



Yapılışı: Tencereye sıvı yağ ve tereyağ koyuyoruz. Eritiyoruz. İrmiği koyup karıştırıyoruz. 5 dakika karıştırdıktan sonra fıstığı ekliyoruz. Sürekli karıştırıyoruz. Rengi değişmeye başlayınca şeker ve suyu bir tencereye koyup kaynatıyoruz. Helvamızı sürekli karıştırıyoruz kısık ateşte. Şerbeti 7-8 dakika kaynadıktan sonra irmiğin içine boca ediyoruz. 1 kaç dakika daha karıştırıyoruz. Kısık ateşte bir kaç dakika kaynatıyoruz. Suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz. Dinlenmeye bırakıyoruz. Soğumuş olan helvamızı bir kase yada kalıba 1-2 kaşık koyuyoruz. Ortasına birer kaşık dondurma koyuyoruz. Tekrar irmik koyarak bastırıyoruz. Ters çevirip servis ediyoruz. Afiyet olsun. İsteğe göre tarçın eklenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder