7 Mart 2016 Pazartesi

Peynirli Katmer Poğaça


Malzemeler: 4 su bardağı un, yarım su bardağı ılık su, 1 adet yumurta, 1 su bardağı ılık süt, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 paket yaş maya, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağ, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı beyaz peynir.



Yapılışı: Derin bir kaba suyu koyuyoruz. İçerisine şeker, mayayı da koyup iyice eritiyoruz. Unu mayanın kenarına koyuyoruz. Mayanın içine süt, sıvı yağ, yumurtanın akı, tuzu ekleyip yoğurmaya başlayalım. Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurmaya devam ediyoruz. Hazırladığımız hamuru 8 bezeye ayırıyoruz. Tabak büyüklüğünde açıyoruz. Açılan hamurların üzerine eritilmiş tereyağı sürerek biraz nişasta serpiştiriyoruz. Tüm bezeleri aynı şekilde yapıyoruz. En son bezenin üzerine yağ sürmeyeceğiz. Dizmiş olduğumuz hamurların hepsini birlikte büyüterek açacağız. Açtığımız hamuru üçgen dilim şeklinde keseceğiz. Üçgen yaptığımız hamurun büyük olan kısmına peynir koyup rulo şeklinde saracağız. Tüm malzememizi aynı şekilde yapıp bitireceğiz. Yağlamış olduğumuz tepsiye dizip üzerine yumurtanın sarısını sürerek en az yarım saat kadar dinlendireceğiz. Sonra önceden ısıttığımız fırına süreceğiz 30-40 dakika da pişecektir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder